Dimniki


Enoslojni

Enoslojni dimniki so narejeni iz nerjavečega kislinsko odpornega jekla AISI 316L debeline 0,6mm, zato so primerni za kurjenje vseh vrst goriv (trda goriva, kurilno olje, plin). Zajemajo premer od 80 do 400mm z možnostjo dodatnih elementov in spojev za spajanje s fleksibilnimi cevmi in elementi. Imajo razširjen nasadni del, kar omogoča njihovo spajanje z tesnili ali spojkami. Majhna masa omogoča hitro segrevanje za doseganje delovne temperature.

Dimniški elementi so testirani po normativah UNI EN 1856-2 pri 500°C za goriva: naravni plin, metan, kurilno olje, nafta, plaeti in  les.


Večslojni

Trislojni dimniki s 25 mm izolacije na vsaki steni, so narejeni iz nerjavečega kislinsko odpornega jekla AISI 316L debeline 0,6mm, zato so primerni za kurjenje vseh vrst goriv (trda goriva, kurilno olje, plin). Zajemajo premer od 80 do 400mm z možnostjo dodatnih elementov in spojev za spajanje z enoslojnimi elementi in pregibnimi cevmi. S praktičnimi objemkami pa se elementi preprosto spajajo. Majhna masa omogoča hitro segrevanje za doseganje delovne temperature.

Dimniški elementi so testirani po normativah UNI EN 1856-2 pri 500°C za goriva: naravni plin, metan, kurilno olje, nafta, plaeti in les.


Pregibne dimniške cevi

Notranje stene cevi so gladke in tako omogočajo maksimalen izkoristek pretoka zraka iz ventilatorjev in odtekanje kondeza. Enake lasnosti ohrani cev tudi pri pregibih.  Z dvojno strukturo in majhno težo so primerne za vgrajevanje v stare gospodinjske in industrijske dimne sisteme. Cevi so narejene iz INOX-a AISI 316L in zajemajo premer od 80mm do 300mm z možnostjo dodatnih elementov in spojev za spajanje z navadnimi cevmi in elementi.